Jums reikės picos padui:
- 400 g miltų;
- 200 ml vandens;
- 0.5 a.š. sausų mielių;
- 1 v.š. aliejaus;
- 1 a.š. druskos;
Picos pomidorų padažas:
- 400 g. konservuotų pomidorų savo sultyse, be odelių (1 skardinė);
- 0.5 a.š. druskos;
- 0.5 a.į. džiovintų bazilikų;
- 0.5 a.š. džiovintų raudonėlių;
- 1 v.š. aliejaus
- Užminkyti tešlą. Į vandenį supilame sausas mieles ir aliejų. Į mišinį beriame pusę miltų ir dedame druską. Tuomet supilame likusius miltus ir išminkome tešlą. Uždengus plėvele, tešlą reikia palaikyti šiltai bent 2 val., kad išsikeltų.
- Tešlą ištempti ir labai lengvai keletą kartų pakočioti, pabarsčius miltų. Picos eiliškumas - picos padas, pado viršus ištepamas natūraliu trintų pomidorų padažu (reikia 3-4 v.š. padažo; likusį padažą naudojame pagardinti iškeptą picą), ant jo dedamas tarkuotas sūris (Mozzarella), o toliau pagal fantaziją ir norus (faršas, kumpis, vištiena, virtas kiaušinis, pievagrybiai, džiovinti pomidorai, jalopenas, paprika ir t.t.)...
- Įkurti ABAS ar Kamado tipo kepsninę naudojant kokybišką medžio anglį ir elektrinį medžio anglies uždegiklį Looftlighter. ABAS grilį galima kūrenti ir malkutėmis! Įkaitiname iki maksimalios temperatūros pagal galimybes. Dedame picos akmenį ir palaikome 5-10 minučių, kad akmuo įkaistų.
- Dedam picą ir uždarom dangtį. Temperatūriniai rėžimai - minimum 230C 10-12 min., 300C 3-6 min., 400C (neapolietiška) 2-4 min. Saugiai ir patogiai įdėti picą į kepsninę naudokite picos ližę. O kepant virš 300C temperatūroje būkite atsargūs atidarinėjant kepsninę - šiek tiek praverkite kepsninę ir palaikykite 2 s. ir tik tada atidarinėkite pilnai dangtį :)
Kamado ar malkines kepsnines galite įsigyti www.gerarukykla.lt
Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!
SKANAUS!