Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos lašinių su kumpeliu;
- 1 a.š. cukraus;
- 1 v.š.druskos;
- 0,5 a.š. maltų lauro lapų;
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį);
- Lašinukus gražiai apipjaustome. Ištriname su cukrumi, o tada su likusių priekonių mišiniu (druska, pipirai ir malti lauro lapai). Laikome šaldytuve ir leidžiame marinuotis 3-5 paras. Po paros galima apversti ar palaistyti susidariusiu sūrymu.
- Prieš rūkant lašinius, būtinai reikia juos išdžiovinti (palaikyti per naktį sausoje vėsioje gerai vėdinamoje patalpoje).
- Rūkykla įkaitinama iki 110 laipsnių. Prieš dedant nlašinukus, atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 50 C. Į rūkyklą įdedame indą su vandeniu ar smėliu. Pakūros durelėse sumontuotos oro sklendės pagalba sumažiname oro padavimą ir sureguliuojame reikiamą rūkymo temperatūrą.
- Lašinius dedame ant grotelių arba kabiname ant mėsos kablių. Rūkiname tiksliai 40-50C temperatūroje apie 3-4 valandas, atsižvelgiant į lašinių dydį. Kas valandą įdedame kelias sauso alksnio, obels malkas, jei trūksta vandens – įpilame dar.
Rūkykloje yra dvigubos sienelės su termoizoliacija, tad temperatūra palaikoma tolygiai. Rūkyklos yra metalinės ir saugios – tinka laikyti patalpoje, pavėsinėje, terasoje ar lauke. Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės. O su šia malkine rūkykla rūkinti maistą Jums bus labai paprasta!
SKANAUS!