Jums reikės:
- 1 kg sprandinės arba mentės!
- 3 vidutinio dydžio svogūnai;
- 3 vidutinio dydžio pomidorai;
- 1 a.š. džiovinto čiobrelio;
- 1 v.š. druskos;
- pipirų pagal skonį.
1. Sprandinę arba mentę supjaustome didesniais gabaliukais. Svogūnus ir pomidorus sumalame blenderio pagalba ir išspaudžiame per marlę sultis (arba išspaudžiame sulčiaspaude) . Toliau dedame čiobrelį, druską ir pipirus. Viską gerai išminkome, uždengiame plėvele ir dedame mažiausiai 2 valandoms į šaldytuvą.
2. Suverta mėsa ant iešmo turi būti suspausta, bet ne per daug.
3. Kepsime ABAS BBQ SILVER GRILL kepsninėje su dangčiu. Iešmus dedame į grilį, kepame kiekvieną pusę po kelias minutes be dangčio. Taip apskrudiname ir padarome mėsai natūralų apvalkalą, kad bus minkšta ir sultinga. Toliau kepame su dangčiu 200-240 C laipsnių temperatūroje maždaug 4-5 minutes kiekvienai pusei. Rekomenduotina, kad mėsa pasiektų ne mažesnę kaip 64C vidinę temperatūrą. Pamatuoti mėsos vidinę temperatūrą galite su maisto termometru. Gerus ir patikimus maisto
termometrus rasite čia.
Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!
SKANAUS!