Jums reikės:
- 1 kg. vištienos (sparnelių, kulšelių ar ketvirčių; ketvirčius reikia padalinti į 3 dalis);
- 1 v.š. druskos;
- 1-2 a.š. česnako miltelių;
- 1 v.š. vištienos prieskonių (be druskos);
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).
Vištieną ištriname su visais prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti 1 val.
- Įkuriame grilį su dangčiu. Naudojame sausas malkas (tinka lapuočiai ar vaismedžiai 1- 1,5 metų džovinimo) arba kokybišką medžio anglį. Uždegant ugnį stengiamės nenaudoti degaus skysčio dėl ilgai išliekamo nemalonaus kvapo, naudojame įdegtukus, o įkuriant medžio anglį naudokite elektrinį grilio uždegiklį Looftlighter.
- Malkų arba medžio anglies žarijos turi pabalti. Dedame groteles į grilį ir laukiame kol įkais, tada su grilio šepečiu jas nuvalom. Kelioms minutėms uždengiame grilio dangtį, kad nusitovėtų pastovi temperatūra apie 200C.
- Dedame vištieną ant grotelių ir kelias minutes apkepame abi puses be dangčio.
- Uždarome dangtį. Pageidautina naudoti maisto termometrą, kuris matuoja vidinę mėsos temperatūrą. Mes naudosime išmanųjį termometrą Grilleye. Vieną zondą įsmeigiame į sparnelius (nes jie greičiausiai iškeps), kitą – į didesnį vištienos gabaliuką.
- Kepame, kol vištiena pasieks 74 C vidinę temperatūrą. Kepimo laikas turėtų būti apie 20-30 minučių.
- Atidarome dangtį ir paskrudiname vištieną iki norimos spalvos. Baigę kepti, išimkite vištieną nuo grotelių ir palaikykite 5-10 minučių inde. Prie vištienos tiks morkų salotos ir baltas atvėsintas vynas.
Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!
Kokybišką malkinį grilį su dančiu gaminamą Latvijoje galite įsigyti čia:
SKANAUS!