RŪKYTOS KIAULIŲ AUSYS

Publikuota 2017-06-07
Jums reikės:
- 2 vnt. nusvilintų kiaulės ausų;
- 1 svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- įvairių pipirų žirnelių:
- kelių lauro lapelių;
- 100 ml sojos padažo;
- druskos pagal skonį.
 
1. Į vandenį idedame svogūną, česnaką, pipirus, lauro lapus, įpilame sojos padažo ir pasūdome vandenį (vidutiniškai), dedame kiaulės ausis ir verdame apie 1,5 val.
2. Paliekame ausis puode 1 valandai atvėsti ir įsigerti skoniams.
3. Prieš rūkant ausis būtinai reikia išdžiovinti (gerą pusvalandį palaikyti sausoje patalpoje).
4. Rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. Prieš dedant ausis, atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 80-90 C. Į rūkykloje esantį indą supilame vandenį (apie 5 L). Sumažinamas oro padavimas.
5. Ausis išdėliojame ant grotelių, o kad ausys nepriliptų prie grotelių - rekomenduojame groteles teptuko pagalba sutepti aliejumi. Dedame ausis į rūkyklą. Rūkiname 80-90 C temperatūroje apie 1,5 val. Realiai pakanka dviejų trijų kartų sausų alksnio malkų užkrovimo.
 
Rekomenduojame rūkyti sausomis alksnio, slyvos, vyšnios malkomis. Galima jas maišyti.
 

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

 
SKANAUS!