Jums reikės:
- 2 vnt. nusvilintų kiaulės ausų;
- 1 svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- įvairių pipirų žirnelių:
- kelių lauro lapelių;
- 100 ml sojos padažo;
- druskos pagal skonį.
1. Į vandenį idedame svogūną, česnaką, pipirus, lauro lapus, įpilame sojos padažo ir pasūdome vandenį (vidutiniškai), dedame kiaulės ausis ir verdame apie 1,5 val.
2. Paliekame ausis puode 1 valandai atvėsti ir įsigerti skoniams.
3. Prieš rūkant ausis būtinai reikia išdžiovinti (gerą pusvalandį palaikyti sausoje patalpoje).
4. Rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. Prieš dedant ausis, atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 80-90 C. Į rūkykloje esantį indą supilame vandenį (apie 5 L). Sumažinamas oro padavimas.
5. Ausis išdėliojame ant grotelių, o kad ausys nepriliptų prie grotelių - rekomenduojame groteles teptuko pagalba sutepti aliejumi. Dedame ausis į rūkyklą. Rūkiname 80-90 C temperatūroje apie 1,5 val. Realiai pakanka dviejų trijų kartų sausų alksnio malkų užkrovimo.
Rekomenduojame rūkyti sausomis alksnio, slyvos, vyšnios malkomis. Galima jas maišyti.
SKANAUS!